2 maart 2020

Kerken vervangen lampen naar LED

Steeds meer kerken overwegen de huidige verlichting te vervangen voor Led verlichting. De reden hiervoor is simpel, energie besparen en minder onderhoudskosten. Nu hangt de meeste verlichting in kerken vrij hoog en er is materieel nodig om de lampen te bereiken. Wij hebben ervaring om advies te kunnen geven welk materieel toereikend is voor de klus.

Waar letten we op bij het advies?

Om op hoogte te werken is materieel nodig. Het eerste wat gevraagd wordt is meestal een hoogwerker die niet veel ruimte inneemt en tegelijk niet zwaar is. Doorgaans is het zo dat hoe lichter de machine, hoe groter de oppervlaktemaat. We letten dus vooral op wat voor vloer er in een kerk ligt en proberen na te gaan wat de maximale belasting is op de vloer. Ook de routing en hoogteverschillen worden bekeken. Vervolgens kan met de hoogte, reikwijdte en posities van een eventuele machine of steiger worden bepaald wat de mogelijkheden zijn.

Type hoogwerkers

Omdat de vloerbelasting vrijwel altijd beperkt is moet er worden gekeken naar een zo licht mogelijke machine. Machine die het meeste gebruikt worden voor deze klussen zijn:
Een spinhoogwerker
Een masthoogwerker
Een aluminium rolsteiger

In het kort

  • Hoe lichter de machine, hoe groter de oppervlaktemaat.
  • Proberen na te gaan wat de maximale belasting is op de vloer
  • Vraag vrijblijvend advies aan een van onze adviseurs

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen