9 augustus 2021

Meer waarde van IPAF hoogwerkercertificaat door erkenning in petrochemie

Als je met een hoogwerker in de petrochemie wil werken moet je in bezit zijn van een hoogwerkercertificaat. Vanaf 1 augustus 2021 is een IPAF certificaat erkend binnen de Petrochemie. Dat is goed nieuws voor de sector, want dat betekend minder bureaucratie en minder kosten.

Er is vrijstelling verleend aan kandidaten die een 1B, 3A en 3B hoogwerker licentie (PAL Card) hebben van IPAF voor de betreffende SOG-P diploma’s “werken met een hoogwerker”.
Dit betekent dat personen van over de hele wereld met een IPAF PAL Card of IPAF hoogwerkercertificaat, toegang hebben tot de Petrochemie en niet meer apart een SOG examen hiervoor hoeven af te leggen.

Hoogwerkservice verzorgt IPAF trainingen voor het veilig werken met een hoogwerker. De hoogwerker trainingen zijn praktisch, kleinschalig en altijd op korte termijn te boeken. Bekijk hier voor meer informatie of bel 088-5000600

Graag tot ziens!

Meer weten over over de vrijstellingen? Klik hier voor het overzicht

Veelgestelde vragen

Wat is een PAL Card?
Succesvolle cursisten ontvangen de PAL Card (Powered Access Licence), het meest voorkomende en erkende trainingsbewijs voor bedieners van hoogwerkers ter wereld. Een PAL Card is een hoogwerkercertificaat.
Wat is SOG-P?
SOG-P is een afkorting van SSVV Opleidingengids Petrochemie SSVV staat voor Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) De SSVV is een onafhankelijke stichting ter bevordering van de veiligheid, arbeidsomstandigheden, het milieu en de competenties van de leden van de (branche-)organisaties die bij daarbij zijn aangesloten. De SOG Petrochemiekwalificaties zijn bedoeld voor operationele medewerkers die risicovolle taken uitvoeren in de petrochemie in Nederland. Het gaat om werk dat medewerkers van opdrachtgevers (eigenaren of beheerders van een site) zelf uitvoeren of uitbesteden aan aannemers. De bijbehorende diploma’s zijn verplicht voor VCA-gecertificeerde bedrijven.
Wat kost een hoogwerker opleiding?
Een hoogwerker opleiding is al te volgen voor € 260,- p/p. Uiteraard is het afhankelijk van het aantal categorieën en aantal personen. Bel of mail ons voor een passende aanbieding.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen