Compactkraan huren

Bij Hoogwerkservice kunt je een compactkraan huren. Onze Jekko compactkranen zijn heel compact en licht, maar hebben toch een grote capaciteit. Die combinatie maakt dat deze kranen populair zijn.

Een compactkraan voor diverse werkzaamheden

We begrijpen dat het ingewikkeld kan zijn om de juiste compactkraan te huren voor jouw project. Daarom hebben we hieronder een filter toegevoegd met de meest voorkomende werkzaamheden. Voor elk werk wordt een selectie compactkranen uitgelicht die het meest geschikt zijn. Dit helpt je bij het kiezen.

De werkzaamheden zijn:

Mocht je er toch nog niet helemaal uit komen, bel of chat dan gerust. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen met jouw uitdaging!

Vertrouwd in de regio door vele ondernemers

Minihijskraan huren - Buto Schilderwerken
Minihijskraan huren - HSM Glas
Minihijskraan huren - Vink Steigerbouw
Minihijskraan huren - Breeclean Schoonmaak
9 machines
Compactkraan huren - SPB 209
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPB 209

Minihijskraan

 • Hijshoogte 7,50 meter
 • Vlucht 6,50 meter
 • Hijscapaciteit 990 kg
prijs
Compactkraan huren - SPX 312C+ + JIB (accu)
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 312C+ + JIB (accu)

Minihijskraan

 • Hijshoogte 10,90 meter
 • Vlucht 9,50 meter
 • Hijscapaciteit 1.200 kg
prijs
Compactkraan huren - SPX 424C+ (accu)
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 424C+ (accu)

Minihijskraan

 • Hijshoogte 9,50 meter
 • Vlucht 7,70 meter
 • Hijscapaciteit 2.400 kg
prijs
Compactkraan huren - SPX 532 + JIB (accu)
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 532 + JIB (accu)

Minihijskraan

 • Hijshoogte 17,20 meter
 • Vlucht 14,80 meter
 • Hijscapaciteit 3.200 kg
prijs
Compactkraan huren - SPX 536 + JIB
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 536 + JIB

Minihijskraan

 • Hijshoogte 17,60 meter
 • Vlucht 11,20 meter
 • Hijscapaciteit 3.600 kg
prijs
Compactkraan huren - SPX 650 + JIB (accu)
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 650 + JIB (accu)

Minihijskraan

 • Hijshoogte 23,60 meter
 • Vlucht 20,10 meter
 • Hijscapaciteit 5.000 kg
prijs

Persoonlijk advies

Jarenlange ervaring in de praktijk

Eigen transportservice

Snelle levering door deskundige mensen

Montage team in huis

Ook technische dienst aanwezig
Compactkraan huren - SPX 1040 + JIB
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 1040 + JIB

Minihijskraan

 • Hijshoogte 20,00 meter
 • Vlucht 16,00 meter
 • Hijscapaciteit 4.000 kg
prijs
Compactkraan huren - SPX 1280+ JIB (accu)
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

SPX 1280+ JIB (accu)

Minihijskraan

 • Hijshoogte 26,50 meter
 • Vlucht 20.00 meter
 • Hijscapaciteit 8.000 kg
prijs
Compactkraan huren - JF 545 + ballast + JIB
0% uitstoot
Bij gebruik van externe voeding en/of een eventuele aanwezig accupakket

JF 545 + ballast + JIB

Minihijskraan

 • Hijshoogte 30,30 meter
 • Vlucht 28,10 meter
 • Hijscapaciteit 15.500 kg
prijs

Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer huren dan afgesproken?

Uiteraard kan er langer gehuurd worden dan vooraf afgesproken. We doen dit in goed overleg.

Hoe lang is een huurweek?

In principe is een week huren van maandag t/m vrijdag, maar ook van bijvoorbeeld woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.

Waar betaal ik verzekeringskosten voor?

De machine is verzekerd. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht. Het gaat hierbij om 7% over de bruto huurprijs. Wat wel en wat niet precies verzekerd is staat in ons verzekeringscertificaat. Deze is op te vragen, bel hiervoor 088-5000600 of stuur een e-mail naar verhuur@hoogwerkservice.nl.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Bij ons kan kort vooraf gereserveerd en besteld worden. Wij stellen geen vaste termijnen voor reserveren.

Is een Compactkraan te huur met of zonder machinist?

Op verzoek van de klant kunnen wij de machinist er bij inzetten. Vooraf wordt er in de meeste gevallen ook gevraagd of er een machinist bij nodig is. De compactkranen zijn ook zonder machinist te huren.

Wordt er een stroomkabel bij de hijskraan geleverd?

De stroomkabel wordt niet standaard bij de compactkraan geleverd. Een stroomkabel wordt kosteloos meegeleverd op verzoek van de klant. Alleen bij de lithium modellen leveren we standaard een stroomkabel.

Wordt er extra hijsgereedschap bij de kraan geleverd?

Het eigen gewicht van de kraan is hierbij belangrijk. De kranen die niet zwaarder zijn dan 3000 kg kunnen op een geremde aanhanger. Bij ons kunt u iedere hijskraan zelf vervoeren. Hier is dan wel de

Welke kraan kan ik zelf vervoeren?

Het eigen gewicht van de kraan is hierbij belangrijk. De kranen die niet zwaarder zijn dan 3000 kg kunnen op een geremde aanhanger. Bij ons kunt u iedere hijskraan zelf vervoeren. Hier is dan wel de juiste auto met aanhanger voor nodig. Ook kunt u er voor kiezen om de juiste aanhanger bij ons te huren.

Kan ik als particulier ook een compactkraan huren?

Wij verhuren minihijskranen zonder machinist uitsluitend aan bedrijven. Als je bijvoorbeeld een jacuzzi of ruit wilt plaatsen en daarbij is een minihijskraan nodig, dan verhuren wij de kraan met bedieningsman erbij.

Is bij een hijskraan de last in de haak meeverzekerd?

Nee, bij ons is alles wat in de haak hangt niet meeverzekerd. Dit geldt voor al onze machines waar je mee kunt hijsen of heffen.

Krijg ik een instructie bij de kraan?

Bij de aflevering van elke minikraan wordt een instructie gegeven door de chauffeur. Voor uitgebreide instructie of opleiding bij een kraan, zie opleidingen (klik hier)

Wat is een Jib?

Een Jib is als het ware een verlengstuk van de mast. Deze is in de meeste gevallen hydraulisch op en in te schuiven. Door een Jib te monteren kun je de hijshoogte vergroten maar kun je minder gewicht tillen.

Kan ik een minihijskraan verplaatsen met lasten aan de haak?

Nee dat is niet mogelijk, een minihijskraan kan alleen gewicht verplaatsen als de machine afgestempeld is. Dit zou alleen kunnen als de kraan is uitgerust met een pick & carry programma. Hiervoor zou je een mini picker nodig hebben. Denk aan de MPK 20W+ of de MPK 50

Heb ik een hijsbewijs nodig om met een compactkraan te werken?

Deze eis geldt voor het werken met kranen met een bedrijfslastmoment van >10 tonmeter. De meeste kranen in onze verhuurvloot blijven binnen de zogenaamde 10 tonmeter norm. Het bedrijfslastmoment van 10 tonmeter zegt alles over de capaciteit van de kraan. Het komt er op neer dat de kraan in ieder geval op 10 meter reikwijdte niet meer tilt dan 1 ton.

Wanneer moet ik rijplaten bij een compactkraan gebruiken?

Of er rijplaten nodig zijn wordt bepaald aan de staat van de ondergrond. Mocht u hier over twijfelen kunnen wij u hierover adviseren.

Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de machine niet voorradig heeft?

Als wij de machine niet beschikbaar hebben zullen we er zorg voor dragen dat jij als klant de machine wel geleverd krijgt. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van verhuurders waar we mee samenwerken en uitwisselen als dat nodig is.

Hoe lang kan ik werken met een volle brandstoftank?

Als we uit gaan van een normale werkdag, kan je zeker twee dagen met een volle brandstof tank doen. Dit is een schatting en kan altijd afwijken. De minikraan geeft ook een signaal wanneer de tank bijna leeg is.

Hoe lang kan ik werken met een volle accu?

Dat is helemaal afhankelijk van het gebruik van de machine. Ook de (weer)omstandigheden spelen mee. De elektrische machines worden afgeleverd met volle accu’s.

Het gemak van een compactkraan

Een compactkraan is voor veel situaties geschikt. Vooral voor het uitvoeren van hijswerkzaamheden in kleine ruimtes zijn deze kranen onmisbaar. Bovendien is dit type compacte hijskranen zowel geschikt voor binnen als buiten gebruik. Compactkranen worden vaak gebruikt om panelen te plaatsen of om staal te plaatsen. Ze zijn ook geschikt voor het uitvoeren van restauratieprojecten en verticaal glastransport. De variatie aan toepassingen is dus enorm groot. Ook als je bijvoorbeeld moet werken op krappe bouwwerven of in kantoorpanden biedt een compactkraan uitkomst. De bijzondere specificaties maken dat deze kleine krachtpatsers breed inzetbaar zijn. Geen wonder dat ze dan ook populair zijn en vaak verhuurd worden. Wij hebben compactkraan varianten met verschillende kenmerken beschikbaar. Vul de gewenste specificaties in, dan krijg je het ideale aanbod gepresenteerd.

Minikraan voor specifieke hijswerkzaamheden

Een compactkraan is perfect om hijswerkzaamheden op kleine schaal uit te voeren. Hetzelfde geldt voor tilwerkzaamheden. Iedere compactkraan heeft unieke specificaties die hem bijzonder maken. Voor allerlei werkzaamheden is er een specifieke kraan die geschikt is voor de klus. Wanneer je bijvoorbeeld glas gaat plaatsen in een kerk, zijn andere zaken belangrijk dan wanneer je staal wilt hijsen op een bouwplaats. Bij het maken van een keuze is er rekening te houden met de gewenste hijshoogte. Onze compactkranen hebben een hijshoogte tot 7.50 meter of tot 20 meter. Ook met betrekking tot de hijscapaciteit heeft Hoogwerkservice meerdere opties beschikbaar. Bijvoorbeeld een hijscapaciteit van 2.400 kilogram of een hijscapaciteit van wel 7.500 kilogram. Misschien vind je het lastig om de juiste compactkraan te kiezen. Natuurlijk helpen onze deskundige verhuurmedewerkers je graag verder. Dankzij jarenlange ervaring kunnen ze je goed advies geven.

Compactkraan huren - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker

Glas zetten met een compactkraan

Wanneer je glas gaat zetten is het belangrijk dat je de juiste hulpmiddelen gebruikt. Een compactkraan is uiterst geschikt voor het plaatsen van glas. Vooral voor het plaatsen van glas in beperkte ruimtes is een compactkraan in combinatie met een manipulator of glaszuiger een uitkomst.

Glaszuigers en manipulators zijn er voor alle formaten ruiten; lange, smalle en zelfs gebogen ruiten kunnen gezet worden. De manipulatoren en glaszuiger zijn draaibaar en kantelbaar, waardoor je er heel nauwkeurig mee kunt werken.

Hieronder vind je een selectie compactkranen die bij uitstek geschikt zijn voor het plaatsen van glas. Wil je advies over het huren van de juiste compactkraan? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Machine verplaatsen met een compactkraan

Wanneer er een machine verplaatst moet worden is een compactkraan een prima oplossing. Dankzij de stempels kan de compactkraan stabiel worden opgesteld, waardoor de capaciteit maximaal is. Voor het hijsen van een machine is hijsgereedschap nodig, zoals hijsbanden of kettingen. Tegen een kleine meerprijs kan een kist met hijsmiddelen met de kraan meegeleverd worden.

Hieronder vind je een selectie compactkranen die bij uitstek geschikt zijn voor het verplaatsen van een machine. Wil je advies over het huren van de juiste compactkraan? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Staalbouw met een compactkraan

In de staalbouw is vaak behoefte aan een krachtige kraan. Een compactkraan mag dan ‘mini’ zijn, de hijscapaciteit is toch nog verbazend groot. Dankzij de stempels kan een compactkraan stabiel opgesteld worden, waardoor de capaciteit maximaal is. Omdat de compactkranen zo compact zijn kunnen ze ook goed gebruikt worden wanneer er staal gehesen moet worden in een gebouw of op een krappe locatie.

Hieronder vind je een selectie compactkranen die bij uitstek geschikt zijn voor staalbouw. Wil je advies over het huren van de juiste compactkraan? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Compactkraan huren - Werkzaamheden

Werken op een bouwplaats met een compactkraan

Wanneer er materialen gehesen moeten worden op een bouwplaats is een compactkraan een ideaal hulpmiddel. Een onverharde ondergrond is voor compactkranen geen probleem. Dankzij de stempelpoten kan de kraan altijd waterpas staan, waardoor de maximale capaciteit bereikt kan worden. Om de bodemdruk te verdelen worden 4 stempelplaten met de kraan meegeleverd.

Hieronder vind je een selectie compactkranen die bij uitstek geschikt zijn voor het uitvoeren van werkzaamheden op een bouwplaats. Wil je advies over het huren van de juiste compactkraan? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Werkzaamheden binnen uitvoeren met een compactkraan

Een compactkraan is heel geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden op een binnen locatie. De compacte kranen van Jekko zijn op stroom te bedienen, zo krijg je binnen dus geen uitstoot. De non-marking rupsen zorgen ervoor dat er geen strepen worden achtergelaten op de vloer. Let goed op de afmetingen van de compactkraan als je door een smalle doorgang moet. De meeste compactkranen passen met gemak door een deur.

Hieronder vind je een selectie compactkranen die bij uitstek geschikt zijn voor het uitvoeren van werkzaamheden op een binnen locatie. Wil je advies over het huren van de juiste compactkraan? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Wil je vrijblijvend advies of een gratis werkopname?

Hoogwerkservice heeft service niet voor niets in de naam verwerkt. Wij bieden je op alle gebieden uitstekende service die natuurlijk samen gaat met de beste kwaliteit. Je krijgt van ons vrijblijvend advies om uiteindelijk de juiste compactkraan te kunnen huren. Bovendien doen wij indien nodig gratis een werkopname en geven we een goede instructie bij levering van de kraan. Kwaliteit vinden wij belangrijk, maar ook een snelle en flexibele levering is van belang bij de verhuur van een compactkraan. Dankzij onze eigen transportservice kunnen wij een snelle levering garanderen.

Voldoet een compactkraan niet? Bekijk dan ook ons assortiment hoogwerkers huren. Bekijk de mogelijkheden of bel meteen naar 088-5000 600. Voor een snel antwoord op je vraag hebben wij ook een live chat beschikbaar. Verder heb je altijd de mogelijkheid om online een offerte voor het huren aan te vragen. Je krijgt van ons snel een reactie over de mogelijkheden van het huren van een compactkraan. We staan graag voor je klaar!