Hoogwerker cursus IPAF

Hoogwerker training: e-learning

De IPAF-hoogwerker cursus e-learning bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, het theoriegedeelte kun je thuis of op een gewenste locatie volgen, vervolgens krijg je op onze locatie het praktijkgedeelte. Een in-company training is ook mogelijk. Het is ook mogelijk om de gehele IPAF-hoogwerker training op locatie te voltooien

De hoogwerker e-learning cursus is beschikbaar voor alle hoogwerker categorieën (1a, 1b, 3a, 3b). Het duurt ongeveer 3 uur om de training te voltooien. De e-learning is opgedeeld in etappes die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Je kunt de training op elk moment opslaan en hervatten. De IPAF-hoogwerker e-learning cursus is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans.

De hoogwerker bediener e-learning vervangt niet de praktijktraining. Wanneer je de online training succesvol voltooit moet je nog wel binnen 45 dagen* onder toezicht voor een officiële theorietest slagen. Je moet  minimaal een halve dag praktijktraining en praktijkexamen succesvol voltooien, voordat je de waardevolle IPAF PAL cart ontvangt.

Zo start je de e-learning cursus:

 1. Neem contact op met Hoogwerkservice en meld je aan voor de IPAF Hoogwerker Bediener e-learning cursus;
 2. Je krijgt een e-mail om te starten met de e-learning training;
 3. Aan het einde van de moet je een pre-theorietest afleggen;
 4. Als je geslaagd bent voor de pre-theorietest neem je contact op met Hoogwerkservice om een afspraak te maken voor de theorietest, praktijktraining en het praktijkexamen.

*Vanwege de voortdurende uitbraak van het coronavirus heb je momenteel 90 dagen de tijd, vanaf de datum van het voltooien van de theorie e-learning-module, om je te melden bij Hoogwerkservice. Dan kun je de officiële theorietest, praktijktraining en het praktijkexamen afleggen. Deze periode zal herzien worden naarmate de situatie verandert.

Wat wordt er behandeld?

 • De soorten hoogwerkers
 • Arbowetgeving
 • Omgevings- en bodem condities
 • Theorie – examen
 • Dagelijkse controle
 • Praktijkinstructie
 • Praktijkexamen

Mogelijkheid en resultaat

De training voor bovenstaande categorieën duurt in klassikaal verband 1 dag en is opgebouwd uit een theorie- en praktijkgedeelte welke beide worden afgesloten met een examen.

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgelegd
ontvangt men de bekende PAL Card.

De PAL Card wordt op vele wereldwijde werklocaties erkend als een bewijs dat de houder ervan een grondige en praktijkgerichte opleiding heeft gevolgd en deze met succes heeft afgerond.

Wat is IPAF?

Wij zijn een IPAF opleidingscentrum en hebben doorlopend hoogwerker trainingen met een vrije inschrijving. Bekijk ons trainingsaanbod en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bekijk ook de trainingsvlog van onlangs.

De International Powered Access Federation (IPAF) promoot het veilige en effectieve gebruik van hoogwerkers wereldwijd in de breedste zin van het woord – door het verstrekken van technisch advies en informatie; door het beïnvloeden en interpreteren van wetgeving en normen; en door veiligheidsinitiatieven en trainingsprogramma’s.

IPAF is een uit leden bestaande non-profitorganisatie. Leden zijn onder andere fabrikanten, verhuurbedrijven, dealers, aannemers en gebruikers. IPAF-leden beheren wereldwijd een meerderheid van de hoogwerker verhuurvloot en produceren gezamenlijk ongeveer 85% van alle hoogwerkers op de markt.