Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer een hoogwerker huren dan afgesproken?

Uiteraard kun je een hoogwerker langer huren dan vooraf afgesproken was. We doen dit altijd in goed overleg.

Waar betaal ik verzekeringskosten voor?

Iedere machine is verzekerd. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht, namelijk 7% over de bruto huurprijs. Wat er precies verzekerd is staat in ons verzekeringscertificaat. Deze kun je bij ons opvragen. Bel hiervoor 088-5000600 of stuur een email naar verhuur@hoogwerkservice.nl.

Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de hoogwerker niet voorradig heeft?

Als wij de hoogwerker die jij nodig hebt niet beschikbaar hebben, dan zorgen wij ervoor dat je de juiste machine toch geleverd krijgt. Omdat wij een uitgebreid netwerk van verhuurders hebben waar we mee samenwerken en uitwisselen, kunnen we onze klanten toch altijd helpen.

Hoe lang is een huurweek?

Een huurweek is 5 dagen. Van maandag t/m vrijdag is een huurweek, maar ook van bijvoorbeeld van woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Je kunt bij ons kort van tevoren reserveren en bestellen. Je kunt immers onverwachts een machine nodig hebben. Daarom stellen wij geen vaste termijnen voor reserveren.

Vanaf welke prijs kan ik een hoogwerker huren?

De goedkoopste hoogwerker die we verhuren kan je huren vanaf 56 euro per dag. Bekijk het aanbod voor de geschikte hoogwerker.

Wat is het verschil tussen naar zwarte en non-marking (rups)banden?

In tegenstelling tot de standaard zwarte banden zijn non-marking banden licht van kleur. Doordat er roet aan de rubbermix wordt toegevoegd tijdens de productie van de banden, ontstaat de zwarte, ook wel donkergrijze kleur… (klik hier om verder te lezen in het blog)

Wat is het verschil tussen vloerhoogte en werkhoogte?

De werkhoogte is de maximale hoogte waarop je met de handen kunt werken. Dit is dus 2 meter hoger dan de vloerhoogte.

Is een certificaat bij het gebruiken van een hoogwerker verplicht?

Volgens de Arbowet is het verplicht dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. Omdat de werkgever verantwoordelijk is voor het kennisniveau van zijn personeel, is het verstandig om de medewerkers een hoogwerker cursus te laten volgen… (klik hier om verder te lezen in het blog)

Is valbeveiliging en het dragen van een harnas in een hoogwerker verplicht?

Wij volgen het standpunt van IPAF op als het gaat om het harnasgebruik. Alles bij elkaar komt dat hierop neer, dat je een harnas gebruikt bij het werken in een hoogwerker met een arm of giek. Je draagt dus een harnas in een kniktelescoop- of telescoophoogwerker, maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld een spinhoogwerker of masthoogwerker. Bij deze types bestaat het gevaar dat je tijdens het werken uit de bak wordt geslingerd. Vandaar dat het in deze soorten hoogwerkers dus verplicht is om een harnas te dragen.

Hoe werk ik samen in een hoogwerker op 1,5 meter afstand?

Omdat de maatregelen rondom het coronavirus regelmatig wijzigen verwijzen wij je naar de website van het RIVM voor de meest recente regels en ontwikkelingen. Doordat de meeste hoogwerkers een ruime werkbak hebben, kun je toch op 1,5 meter afstand van elkaar werken. Vraag aan onze verhuurspecialisten welke hoogwerkers hiervoor geschikt zijn.

Wanneer moet ik rijplaten bij een hoogwerker gebruiken?

Gebruik rijplaten bij een hoogwerker wanneer het risico bestaat dat de machine schade aanricht aan de ondergrond. Zware hoogwerkers kunnen wegzakken op een zachte ondergrond of er kunnen bijvoorbeeld stoeptegels kapot gaan tijdens het rijden. Als je grotere machines huurt, kun je in plaats van kunststof, ook stalen rijplaten gebruiken. Neem daarvoor contact op met onze adviseurs.

Hoeveel personen mogen er in de werkbak van een hoogwerker?

Op de bedieningsplaats(en) staat duidelijk leesbaar aangegeven hoe de hoogwerker veilig moet worden gebruikt. Daarbij staan ook de gegevens over de toelaatbare capaciteit en het maximum aantal personen.

Tot welke windkracht mag ik werken met een hoogwerker?

Vanaf windkracht 6 mag je niet meer werken met een hoogwerker. Door de eventuele rukwinden wordt het niet meer veilig om op hoogte te werken.

Hoe lang kan ik werken met een volle accu van een hoogwerker?

Dat is helemaal afhankelijk van hoe intensief je de machine gebruikt. Daarnaast spelen ook de (weer)omstandigheden mee. Wij leveren onze elektrische machines af met volle accu’s.

Hoelang kan ik werken met een volle brandstoftank van een hoogwerker?

Hoeveel brandstof een hoogwerker verbruikt hangt ervan af hoe je de machine gebruikt. Onze machines worden met een volle tank afgeleverd.

Heeft een hoogwerker stroom/230V in de werkbak?

Vrijwel alle knik/telescoophoogwerkers hebben stroom in de werkbak. Bekijk hiervoor de specificaties van de hoogwerker. De meeste schaarhoogwerkers hebben echter geen stroomvoorziening in de werkbak.

Is er een vergunning nodig om een hoogwerker te plaatsen?

In de algemene plaatselijke verordening van de gemeente is aangegeven of er een vergunning of een meldingsplicht is voor het plaatsen van een hoogwerker.

Zijn de hoogwerkers gekeurd?

Na elke verhuurperiode wordt de hoogwerker gecontroleerd. Periodiek worden onze hoogwerkers gekeurd volgens de gestelde normen.

Wij helpen je graag met onze goede hoogwerkers, zodat ieder project zo goed mogelijk kan worden uitgevoerd. Onze verhuurspecialisten adviseren je graag over de hoogwerker met de juiste specificaties. Met zoveel jaar ervaring vinden we altijd de best passende hoogwerker voor je project.

Bij Hoogwerkservice kun je diverse soorten hoogwerkers huren. Denk bijvoorbeeld aan een schaarhoogwerker, telescoop hoogwerker, spinhoogwerker, autohoogwerker of een aanhangerhoogwerker. Uiteraard helpt Hoogwerkservice als verhuurspecialist je graag met het kiezen van het perfecte type hoogwerker voor de verhuur.

Welk type hoogwerker huren voor welke klus?

Voor je een hoogwerker gaat huren is het belangrijk om te weten welke je nodig hebt. In de eerste plaats moet je natuurlijk de hoogte bepalen die de hoogwerker moet kunnen bereiken. Let daarbij op het verschil tussen de werkhoogte en de vloerhoogte. De hoogwerkers van Hoogwerkservice kunnen een hoogte van 6 tot 43 meter bereiken.

Heb je daarnaast ook reikwijdte nodig? Kies dan voor een telescoophoogwerker of een kniktelescoophoogwerker. Daarmee kun je over obstakels heen reiken. De hoogwerkers van Hoogwerkservice kunnen een reikwijdte van 6 tot 24 meter bereiken. Houdt er rekening mee dat de werkhoogte minder wordt wanneer de reikwijdte groter wordt.

Moet er een klus geklaard worden in een kleine ruimte? In dat geval is de spinhoogwerker een uitkomst. Doordat deze hoogwerker weinig weegt en erg compact is, is hij ideaal voor het werken in krappe ruimtes. Meet altijd eerst de smalste doorgang waar de hoogwerker doorheen moet, daardoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je binnen aan de slag? Ook daarvoor heeft Hoogwerkservice een ruim aanbod hoogwerkers. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische schaarhoogwerker of een compacte masthoogwerker. Als je over een lichte vloer moet rijden kun je het beste een hoogwerker gebruiken met non-marking wielen in plaats van zwarte wielen. Daardoor komen er geen zwarte strepen op de vloer. Voor werk op buitenterreinen hebben we diesel aangedreven hoogwerkers met ruw-terrein banden of rupsen.

Altijd gratis advies

Weet je niet welk type het meest geschikt is voor jouw klus? Wij denken graag met je mee en stellen vragen over de situatie. Daardoor huur je altijd de juiste hoogwerker. Wanneer de hoogwerker wordt geleverd geeft onze chauffeur uitleg over het gebruik van de hoogwerker. Ook als je een hoogwerker bij ons komt ophalen, zoals bijvoorbeeld een aanhangerhoogwerker die handig achter je auto te vervoeren is, krijg je een korte instructie. Kortom, Hoogwerkservice biedt voor iedere klus op hoogte de perfecte oplossing van de beste kwaliteit.

Hoogwerker huren - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker
Play video

Leveren of ophalen

Wil je een hoogwerker huren in Veenendaal of een hoogwerker huren in Nijmegen? Of heb je een klus in Utrecht, Doetinchem of in Almere? Hoogwerkservice levert vanuit een verhuurlocatie en Schelluinen (Zuid-Holland) en in Buren (Gelderland) in verschillende plaatsen door heel Nederland en daarbuiten.

Wanneer je gebruik maakt van onze professionele verhuurservice, gaan wij ervoor zorgen dat de hoogwerker op tijd op locatie is. Dankzij onze eigen transportservice zijn we heel flexibel. Bovendien kunnen we daardoor de prijzen laag houden. In spoedgevallen kunnen we vaak dezelfde dag nog leveren. Je kunt de hoogwerker ook bij ons ophalen. We zorgen dan dat de hoogwerker van tevoren al klaarstaat, zodat je weer snel door kan.

Al vele verschillende opdrachtgevers hebben een hoogwerker gehuurd bij Hoogwerkservice. Door een goede prijs/kwaliteit verhouding krijg je waar voor uw geld. Het huren van een hoogwerker kan best prijzig zijn, terwijl je misschien maar één dag de hoogwerker nodig hebt. Bij Hoogwerkservice begrijpen wij dit en helpen we je ook graag verder.

Wil je een hoogwerker huren? Dit is geen probleem. De hoogwerkers van Hoogwerkservice verkeren in goede staat en worden dan ook elk jaar grondig geïnspecteerd. Je huurt bij ons altijd de beste hoogwerkers.

Wij zijn onder andere te vinden in de regio's Almere, Doetinchem, Gorinchem, Nijmegen, Utrecht en Veenendaal.

Hoogwerk-service

Hoogwerkservice is een VCA-gecertificeerd bedrijf. Dat betekent dat mag je verwachten dat onze hoogwerkers veilig zijn. De hoogwerkers worden goed onderhouden en vooraf aan elke huurperiode gecheckt. Daardoor is de kans op een storing klein. Hoewel onze machines dus in goede staat zijn kan het echter toch een keer gebeuren dat een hoogwerker niet goed werkt. Dit proberen we dan in de eerste plaats telefonisch op te lossen. Als dat niet lukt, komt een monteur uit ons eigen serviceteam om de hoogwerker te repareren. Als het nodig is wisselen we de hoogwerker om, omdat we willen dat jij zo snel mogelijk weer door kunt met je werk. Dat is tenslotte wat je graag wilt!

Ons ervaren en deskundige team van Hoogwerkservice helpen je graag verder. We helpen je de juiste hoogwerker te vinden voor jouw klus of project.

Wil je meer weten over onze verhuurservice of direct een hoogwerker huren? Bel ons dan op 088 - 5000 600 of vraag een offerte aan via onze website. We helpen je graag bij het huren van een hoogwerker.

693 vaste klanten vertrouwen op ons

Persoonlijk advies?

We geven u graag persoonlijk advies en meer informatie over onze producten