Bijzondere constructie bij slot Loevestein voor schilderwerkzaamheden.

Bij slot Loevestein hebben we een gaaf project achter de rug in samenwerking met Schildersbedrijf Verhoeven Giessen B.V. Het schildersbedrijf heeft de opdracht gekregen om rondom het gehele slot de kozijnen te checken op houtrot en de kozijnen te schilderen. Omdat er rondom het slot een gracht is gegraven en de toegangsbrug maar een beperkt gewicht aan kan was het een hele klus om een geschikte hoogwerker op locatie krijgen.

De start

Na een werkbezoek op locatie en een aantal metingen is er een plan bepaald om een geschikte hoogwerker op locatie te krijgen. Uiteindelijk is er voor gekozen om een ponton op te bouwen en daarop een spinhoogwerker op te plaatsen.

Levering en montage

Op de eerste dag van het project zijn er 15 pontons met de kniklader naar de rand van de gracht gebracht. Deze zijn vervolgens met de verreiker in het water gelegd. Daarna zijn deze aan elkaar vastgemaakt zodat er genoeg ruimte was om er een spinhoogwerker op te zetten. Uiteindelijk is het ponton met hoogwerker naar de juiste plek gevaren.

Slot Loevestein
Play video

Spinhoogwerker

Voor deze klus is de RA 31 van Easylift ingezet. Deze hoogwerker heeft een werkhoogte van 30.20 meter en een reikwijdte van 14.50 meter, ideaal voor deze klus. Omdat de hoogwerker op 230V kan draaien is er geen uitstoot en is er ook geen geluidsoverlast. Zo kunnen de schilders hun werk doen en hebben de bezoekers geen last van een draaiende motor en een benzine lucht.

Demontage en afsluiting

Na het afronden van al het schilderwerk zijn alle machines ook weer ingezet om de hele constructie weer uit de gracht te halen. Met de verreiker is de spinhoogwerker weer van het ponton gehaald en zo is het ponton een voor een uit elkaar gehaald. Vervolgens zijn deze op een aanhanger gestapeld en met de kniklader weer door de poort naar buiten gereden.

Kortom, weer een mooi en geslaagd project!