De Waal Kozijnen plaatst kozijnen in Helmond

Na onze zomervakantie is De Waal Kozijnen aan de slag gegaan met het leveren en plaatsen van houten kozijnen en van Gealan kunststof kozijnen. De opdrachtgever is Rendon Onderhoud & Renovatie. Het gaat om een renovatieproject in Helmond. Daar worden 92 woningen gerestaureerd, waarvan ook de kozijnen vervangen moeten worden. Een uitdagende klus waarbij bijzonder materieel gehuurd moet worden. Hoogwerkservice heeft de hoogwerker en de kraan voor dit project geleverd.

De Waal Helmond kozijnen plaatsen
Play video

Hoogwerker en torenkraan gehuurd

Voor dit werk is een diesel aangedreven telescoophoogwerker en een bouwkraan ingezet. Om de stoep niet te beschadigen zijn kunststof rijplaten gebruikt.

De zelfrijdende hoogwerker kan een werkhoogte bereiken van 28 meter. Ondanks deze grote werkhoogte heeft deze hoogwerker toch nog een maximale platformcapaciteit van maar liefst 350 kg. Deze indrukwekkende specificaties in combinatie met de ruw terrein banden en de 4-wiel aandrijving maken deze telescoophoogwerker breed inzetbaar. In de werkbak is stroom aanwezig (230V) door middel van een generator. Dat is ideaal voor het zetten van de kozijnen op hoogte.

Verder maakt De Waal Kozijnen gebruik van een torenkraan. Met deze kraan kun je materieel gemakkelijk horizontaal en verticaal verplaatsen. Dankzij deze bouwkraan kunnen de kozijnen snel en veilig naar boven worden gehesen. Ook over de woningen heen hijsen om kozijnen aan de achterzijde te plaatsen is voor deze kraan geen probleem. Op hoogte worden de kozijnen vanuit de hoogwerker aangepakt uit de kraan, zodat ze snel geplaatst kunnen worden. Met behulp van deze prachtige machines kon de klus snel geklaard worden.