Molenmaker De Gelder renoveert molen in Gorinchem

Molenmakersbedrijf De Gelder is aan het werk bij de Westmolen in Gorinchem. De molen wordt gerenoveerd. Een onderdeel van de renovatie is het vervangen van het staartstuk. Dit onderdeel van deze wipmolen is zwaar en daarom heeft De Gelder Hoogwerkservice ingeschakeld om het staartstuk naar boven te hijsen met een kraan. Omdat de route naar de molen niet geschikt is voor zwaar en groot verkeer, is gekozen om deze klus uit te voeren met een compactkraan.

Hoogwerker huren Gorinchem
Play video

Compactkraan JF545 en Beaver gehuurd bij Hoogwerkservice

Voor deze klus was de Jekko compactkraan JF545 met jib een perfecte oplossing. Deze Jekko kraan is een van de grootste compactkranen in Nederland. Bijzonder is de hydraulische fly-jib die een hijshoogte van ruim 30 meter kan bereiken. Voor deze kraan was het hijsen van het staartstuk van circa 2.000 kg. geen enkel probleem. Dankzij de rupsbanden kon de druk op de ondergrond goed verdeeld worden en zakte de kraan niet weg.

Om geen schade te veroorzaken aan de ondergrond zijn kunststof rijplaten gebruikt. Verder is een Beaver 10.07 ingehuurd. Dit is een robuuste transportwagen waarmee zware materialen gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Een ideaal hulpmiddel voor deze renovatieklus.

Samenwerking met Hoogwerkservice

Hoogwerkservice is al jarenlang een vertrouwd adres voor Molenmakersbedrijf De Gelder. Bij het plaatsen van het staartstuk op de molen in Gorinchem heeft een machinist van Hoogwerkservice de kraan bediend. Samen met het personeel van De Gelder kon de klus snel geklaard worden.