Spinhoogwerker wordt met kraan achter de Domtoren gehesen


In Utrecht is de bouw van een steiger voor de grootschalige restauratie van de Domtoren van start gegaan. De toren zal grondig worden opgeknapt. Er worden onder andere bakstenen vervangen en voegwerk hersteld. De restauratie van de Domtoren in Utrecht duurt 5 jaar en gaat in totaal 37 miljoen euro kosten.

Voor het uitvoeren van de renovatie wordt een steiger opgebouwd. Om de steiger te kunnen plaatsen is er een staalconstructie rondom de toren geplaatst. Het bouwwerk waar de steiger op komt te staan bestaat uit palen en liggers van staal. De zwaarste ligger is 4.000 kg. Op de staalconstructie komt de steiger te staan. De constructie blijft zeker vijf jaar om de kerktoren heen staan.

Spinhoogwerker huren in Utrecht - Project
Play video

Inzet van hefsteiger en starre verreiker

Op dit project in Utrecht staat een hefsteiger van het type ACT4. Voor het bevoorraden van de hefsteiger wordt een verreiker JCB 540-180 gebruikt. Ook gaat er nog een hoogwerker en een bouwlift naar deze klus.

De hefsteiger staat bekend om zijn grote hefcapaciteit en is dé machine voor deze locatie. Bijzonder aan de hefsteiger is de platformcapaciteit van ruim 1.800 kg. Ook de lengte van het platform is met 14.30 meter indrukwekkend. De hefsteiger draait op stroom en voldoet daarmee aan de norm. Bovendien is het een prettige bijkomstigheid dat deze machine weinig geluid maakt.

Spinhoogwerker huren in Utrecht - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker

Hoogwerkservice heeft eerder in Utrecht ook een aantal grote hefsteigerprojecten gedaan. Zo heeft het Beatrixtheater rondom in de hefsteigers gestaan. Ook bij winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen heeft de aannemer destijds gekozen voor Fraco hefsteiger om de grote flexibiliteit van de machines.

Wij helpen je graag met onze verhuurservice en ontzorgen je waar we kunnen.

Hoe ziet het verhuurtraject eruit?

Voor het huren van een hefsteiger is vaak een werkopname gewenst. Wij doen dit vrijblijvend om eerst te bepalen of een hefsteiger het beste en voordeligste middel is. Vervolgens stellen we een offerte op. Na goedkeuring komt onze montageploeg ter plaatse om de hefsteiger te monteren. Dit neemt 1 of hooguit een aantal dagen in beslag, afhankelijk van de situatie. Ook voor het demonteren of eventueel verplaatsen komen onze monteurs weer terug op de bouwplaats.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer huren dan afgesproken?
Uiteraard kan er langer gehuurd worden dan vooraf afgesproken. We doen dit in goed overleg.
Wat is het verschil tussen vloerhoogte en werkhoogte?
De werkhoogte is de maximale hoogte waarop met de handen gewerkt kan worden. Dit is 2 meter boven de vloerhoogte.
Waar betaal ik verzekeringskosten voor?
De machine is verzekerd. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht. Het gaat hierbij om 7% over de bruto huurprijs. Wat wel en wat niet precies verzekerd is staat in ons verzekeringscertificaat. Deze is op te vragen, bel hiervoor 088-5000600 of stuur een email naar verhuur@hoogwerkservice.nl.
Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de machine niet voorradig heeft?
Als wij de machine niet beschikbaar hebben zullen we er zorg voor dragen dat jij als klant de machine wel geleverd krijgt. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van verhuurders waar we mee samenwerken en uitwisselen als dat nodig is.
Hoe lang is een huurweek?
In principe is een week huren van maandag t/m vrijdag, maar ook van bijvoorbeeld woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.
Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?
Bij ons kan kort vooraf gereserveerd en besteld worden. Wij stellen geen vaste termijnen voor reserveren.
Is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht?
De Arbowet eist wel dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel… (klik hier om verder te lezen in het blog)
Wat is het verschil tussen naar zwarte en non-marking (rups)banden?
De standaard banden zoals we die kennen zijn normaal zwart van kleur. Door de toevoeging van roet aan de rubbermix tijdens de productie van de banden, ontstaat de zwarte ook wel donkergrijze kleur… (klik hier om verder te lezen in het blog)
Wanneer gebruik ik een harnas in een hoogwerker?
Wij volgen als het gaat om het harnasgebruik het standpunt van IPAF op. Kort gezegd komt dat op het volgende neer. Een harnas gebruik je bij het werken in een hoogwerker met een arm of giek. Wij noemen dit de kniktelescoop- of telescoophoogwerker. Maar dit geldt ook voor de spinhoogwerker en de masthoogwerker. Dit omdat er bij dit type machines gevaar ontstaat om tijdens het werken uit de bak geslingerd te worden. Lees meer in onze blog over dit onderwerp