Glas hijsen met minihijskraan Jekko SPX527


Voor Biltz Amsterdam is met een minihijskraan glas geplaatst. De klus was in een gebouw in Utrecht. Voordat de klus uitgevoerd werd hebben wij een werkopname gedaan. Bij de werkopname is gekeken wat de eisen zijn, hoeveel de kraan moet tillen en zijn er belangrijke maten opgenomen. Daarna kon er een kraan geadviseerd worden om te huren. Het gebouw was al voor een groot deel al klaar. Daarom moesten er maatregelen genomen worden. Zo moest de kraan een laag eigen gewicht hebben. Ook elektrisch draaien was op deze plek belangrijk. Dit is gelukt en de minihijskraan Jekko SPX527 is samen met een glaszuiger gehuurd voor deze klus.

Minihijskraan Jekko SPX537 Utrecht - Project
Play video

De minihijskraan Jekko SPX527

De minihijskraan Jekko SPX527 is een veel gehuurde kraan. Met deze kraan kan en mag gewerkt worden zonder dat er een TCVT certificaat nodig is, voorheen het hijsbewijs. De SPX527 staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Met de afstandsbediening kun je hijsen en de kraan laten rijden. Op het kleurendisplay op de kraan is duidelijk alle informatie zichtbaar, zoals hoeveel kilogram er in de haak hangt en hoeveel er maximaal in mag. Ook staat er aangegeven hoe de kraan afgestempeld is. De kraan kan draaien op een brandstofmotor en elektrisch. Als er elektrisch gedraaid wordt is er 380V 32A aansluiting nodig. Ook rijden met de kraan kan op elektriciteit.

Glaszuiger huren in Utrecht - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker

De combinatie van minihijskraan en glaszuiger

Glas wordt steeds vaker met behulp van een minihijskraan gehesen. Er wordt steeds meer gebouwd met glas en het glas dat gebruikt wordt is steeds zwaarder. Het plaatsen van het glas is dan ook vaak een complexe klus. Het gebruiken van de minihijskraan is hiervoor een uitkomst. Minihijskranen zijn bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden op lastig bereikbare plaatsen. Dit heeft vooral te maken met de afmetingen van een minihijskraan en het lage eigen gewicht. Een minihijskraan van vrijwel overal komen en is voor veel uiteenlopende klussen een perfect hulpmiddel.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer huren dan afgesproken?
Uiteraard kan er langer gehuurd worden dan vooraf afgesproken. We doen dit in goed overleg.
Wat is het verschil tussen vloerhoogte en werkhoogte?
De werkhoogte is de maximale hoogte waarop met de handen gewerkt kan worden. Dit is 2 meter boven de vloerhoogte.
Waar betaal ik verzekeringskosten voor?
De machine is verzekerd. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht. Het gaat hierbij om 7% over de bruto huurprijs. Wat wel en wat niet precies verzekerd is staat in ons verzekeringscertificaat. Deze is op te vragen, bel hiervoor 088-5000600 of stuur een email naar verhuur@hoogwerkservice.nl.
Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de machine niet voorradig heeft?
Als wij de machine niet beschikbaar hebben zullen we er zorg voor dragen dat jij als klant de machine wel geleverd krijgt. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van verhuurders waar we mee samenwerken en uitwisselen als dat nodig is.
Hoe lang is een huurweek?
In principe is een week huren van maandag t/m vrijdag, maar ook van bijvoorbeeld woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.
Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?
Bij ons kan kort vooraf gereserveerd en besteld worden. Wij stellen geen vaste termijnen voor reserveren.
Is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht?
De Arbowet eist wel dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel… (klik hier om verder te lezen in het blog)
Wat is het verschil tussen naar zwarte en non-marking (rups)banden?
De standaard banden zoals we die kennen zijn normaal zwart van kleur. Door de toevoeging van roet aan de rubbermix tijdens de productie van de banden, ontstaat de zwarte ook wel donkergrijze kleur… (klik hier om verder te lezen in het blog)
Wanneer gebruik ik een harnas in een hoogwerker?
Wij volgen als het gaat om het harnasgebruik het standpunt van IPAF op. Kort gezegd komt dat op het volgende neer. Een harnas gebruik je bij het werken in een hoogwerker met een arm of giek. Wij noemen dit de kniktelescoop- of telescoophoogwerker. Maar dit geldt ook voor de spinhoogwerker en de masthoogwerker. Dit omdat er bij dit type machines gevaar ontstaat om tijdens het werken uit de bak geslingerd te worden. Lees meer in onze blog over dit onderwerp