Klimmateriaal huren bij Hoogwerkservice

Tijdens veel bouw- en renovatieprojecten moet er ook in de hoogte gewerkt worden. Je kunt daarvoor een hoogwerker huren, maar in sommige gevallen is het ook voldoende om te kiezen voor de juiste klimmaterialen. Die bieden net wat meer vrijheid en flexibiliteit en zijn bovendien veel voordeliger. Zeker als je deze huurt via Hoogwerkservice. Hoogwerkservice is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van verschillende machines voor de bouw. Je kunt hierbij denken aan hoogwerkers, minihijskranen, bouwliften, glasliften en natuurlijk klimmaterialen. Ons bedrijf is gevestigd in Schelluinen en Buren, maar biedt een landelijke dekking. Wij kunnen jou dus bij al jouw projecten ondersteunen.

Lees verder

Vertrouwd in de regio door vele ondernemers

Klimmateriaal - Faas Zonweringen
Klimmateriaal - Buto Schilderwerken
Klimmateriaal - Schildersbedrijf Rietveld
Klimmateriaal - Mundosteigers

Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer huren dan afgesproken?

Uiteraard kan er langer gehuurd worden dan vooraf afgesproken. We doen dit in goed overleg.

Hoe lang is een huurweek?

In principe is een week huren van maandag t/m vrijdag, maar ook van bijvoorbeeld woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.

Waar betaal ik verzekeringskosten voor?

De machine is verzekerd. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht. Het gaat hierbij om 7% over de bruto huurprijs. Wat wel en wat niet precies verzekerd is staat in ons verzekeringscertificaat. Deze is op te vragen, bel hiervoor 088-5000600 of stuur een email naar verhuur@hoogwerkservice.nl.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Bij ons kan kort vooraf gereserveerd en besteld worden. Wij stellen geen vaste termijnen voor reserveren.

Kan ik een rolsteiger ook laten bezorgen?

We hebben een eigen transportservice, dus wij kunnen de rolsteiger op elke gewenste locatie in Nederland en België afleveren en ophalen.

Worden er ook verzekeringskosten gerekend bij het huren van een rolsteiger?

Omdat de schadekosten vrijwel altijd lager zijn dan het eigen risico (€1250 bij schade en €2500 bij diefstal) worden er geen verzekeringskosten berekend.

Wat is het verschil tussen werkhoogte en vloerhoogte?

De vloerhoogte is de hoogte waarop het platform gelegd wordt, dit is altijd 1 meter lager dan de hoogte van de steiger.

Heeft een rolsteiger non-marking wielen?

Al onze steigerwielen hebben nylon wielen en deze geven niet af op de ondergrond.

Moet een rolsteiger geankerd worden?

• Bij een smalle rolsteiger van 75 cm breed moet vanaf 8 meter werkhoogte de rolsteiger worden verankerd met muurankers (in combinatie met stabilisatoren).

• Bij een brede rolsteiger van 135 cm breed moet vanaf 11 meter werkhoogte de rolsteiger worden verankerd met muurankers (in combinatie met stabilisatoren).

• Vanaf deze hoogtes dienen de muurankers aan elke zijde van de rolsteiger om elke 4 meter hoogte te worden gebruikt.

Is een rolsteiger alleen op te bouwen?

Een rolsteiger moet altijd met minimaal twee personen opgebouwd worden. Simpelweg omdat de regelgeving dit vereist, maar ook omdat het opbouwen met 1 persoon kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Hoe bouw ik een rolsteiger veilig op?

Bekijk de handleiding voor het opbouwen van een rolsteiger via deze link (klik hier)

Is valbeveiliging op een rolsteiger verplicht?

Nee, het is niet verplicht een veiligheids- of valharnas te gebruiken, mits een deugdelijke afzetting aanwezig is. Met een deugdelijke afzetting wordt bedoeld een kopleuningframe en twee horizontaalschoren; 1 op knie- en 1 op heuphoogte.

Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de machine niet voorradig heeft?

Als wij de machine niet beschikbaar hebben zullen we er zorg voor dragen dat jij als klant de machine wel geleverd krijgt. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van verhuurders waar we mee samenwerken en uitwisselen als dat nodig is.

Kan ik ook loopbruggen gebruiken bij het huren van een rolsteiger?

Ja, ook loopbruggen kunnen bij ons gehuurd worden i.c.m. een rolsteiger

Soorten klimmateriaal

Hoogwerkservice biedt een breed assortiment aan klimmaterialen. Zo kun je bij ons terecht voor aluminium loopbruggen, aluminium rolsteigers, aluminium vouwsteigers, aluminium schoorsteensteigers, aluminium werkstellingen of aluminium uitwijkconsoles. Uiteraard kunnen alle installaties worden aangepast aan de specifieke vereisten van jouw project.

Twijfel je over de toepasbaarheid van bijvoorbeeld een bepaalde steiger? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers zijn precies op de hoogte van alles rondom onze producten en kunnen je voorzien van goed advies. Daarnaast kunnen ze uiteraard een vrijblijvende offerte voor je opstellen.

Klimmateriaal - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker
Play video

Vertrouw op Hoogwerkservice

Of het nu gaat om de verhuur van een hoogwerker of klimmaterialen: je kunt altijd rekenen op de uitstekende service van Hoogwerkservice. Wij beschikken over de kennis en ervaring om je te voorzien van goed advies, zodat je jouw projecten nog efficiënter en voordeliger kunt uitvoeren. Veiligheid staat hierbij voorop: wij zorgen er dan ook voor dat ons materieel periodiek onafhankelijk gekeurd wordt en we beschikken over gecertificeerde monteurs die de montage en demontage verzorgen. Hoogwerkservice blijft voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom geldende veiligheids- en montageregels op de bouw, waardoor we een uitstekende en stabiele partner zijn voor al jouw klussen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.