KernBouw herstelt stormschade in Haarlem

Afgelopen februari is er tijdens de westerstorm een stuk van een gevel naar beneden gekomen van een appartementencomplex in Haarlem. KernBouw Vastgoedbeheer B.V. is aan de slag gegaan om de schade te onderzoeken en te repareren. Een deel van de gevel, die in de achtertuin van de binnenplaats terecht was gekomen, is met een hijskraan verwijderd. Om de schade te kunnen onderzoeken en herstellen was het huren van een personen-/goederenlift bij Hoogwerkservice de beste oplossing.

KernBouw
Play video

Liften voor personen en goederen gehuurd

Er was weinig plaats om een lift op te stellen. De lift moest daarom klein zijn, maar wel personen naar 28 meter hoogte kunnen vervoeren. De personen-/ goederenlift GEDA 500 Z/ZP was voor deze situatie een uitkomst. Deze compacte lift heeft een capaciteit van 500 kg. en kan 3 personen vervoeren. De lift is op te stellen tegen gebouwen, steigers en in liftschachten. In Haarlem moest de lift opgebouwd worden tegen een steiger. De basis van de lift is over het pand heen gehesen, zodat hij op de binnenplaats verder opgebouwd kon worden tegen de steiger.

Vanaf de steiger kon de gevel goed onderzocht worden. De hechting van de mortel aan de stenen bleek slecht te zijn. Daarom is besloten om de gevel van het nabijgelegen appartementencomplex ook te onderzoeken. Deze bleek ook niet goed te zijn. Zodoende is er een tweede lift van Hoogwerkservice gehuurd om ook deze gevel te kunnen repareren. Ervaren montagemedewerkers van Hoogwerkservice hebben beide liften gemonteerd en zij zullen de liften ook weer gaan demonteren als de klus klaar is.

Samenwerking met Hoogwerkservice

KernBouw ervaart de samenwerking met Hoogwerkservice als ‘’zeer prettig. Ze denken mee in oplossingen en reageren snel en vakkundig. Ze kunnen snel schakelen als dat nodig is.’’ We vinden het fijn om onze klanten op deze manier te blijven helpen!