Veilig werken met de hijskraan

Minihijskranen en aanhangerkranen

Training veilig werken met de hijskraan

De training veilig hijsen met een hijswerktuig is bedoeld voor gebruikers van kranen waarbij geen TCVT certificaat vereist is. Denk hierbij aan minihijskranen en aanhangerkranen.

Inhoud van de cursus

Personen die gebruik maken van een hijswerktuig wordt geleerd hoe men op een veilige manier omgaat met hijsgereedschappen, hoe men lasten aanslaat en hijsen in het algemeen. De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld;

  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Gebruik hijsgereedschappen
  • Aanslaan van lasten
  • Veiligheid en arbo
  • Het bedienen van de machine

Mogelijkheden en resultaat

Een training veilig hijsen met een hijskraan duurt 1 of 2 dagen, afhankelijk van de vooraf aangegeven ervaring. De training bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte. De training wordt gegeven op onze locatie in Buren en er wordt gebruik gemaakt van een minihijskraan of aanhangerkraan. Maximaal aantal deelnemers is 6 personen per cursus. Na het succesvol afronden van de training ontvangt de cursist een certificaat.

Ik wil een offerte

Klant aan het woord

Omdat we vaak met spinkraantjes werken, was het handig om zo´n training te doen. We hebben mooie theorie gekregen, en in de middag een leuk stukje praktijk. Dat ging vooral over hoe je moest gaan hijsen en een stukje veiligheid. Het resultaat is dat je nu weet hoe alles werkt en hoe je je last moet stilhouden etc.
Ik vond het een leuke cursus, zelfs leuker dan van een hoogwerker of een heftruck.

– Dhr. Belder –