Opleidingen

Veiligheid eerst

Voor elke machine een passende training

In de ARBO wet is geregeld dat een werkgever verantwoordelijk is voor een gedegen vakkundige opleiding van zijn werknemers. De enorme ontwikkeling die o.a. de hoogwerkerindustrie heeft doorgemaakt is sneller gegaan dan de wetgeving die het gebruik van deze machines reguleert. Volgens de wet moet een hoogwerkerbediener 18 jaar of ouder zijn en aantoonbaar een bedieningsinstructie hebben gehad. Voor het veilig werken met een hoogwerker of minihijskraan is echter meer vereist dan het bedienen van de knoppen op het onder- of bovenbedieningspaneel. Om de veiligheid van de bediener én personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en een praktische training volgens (inter)nationaal erkende normen. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat op hun werk- of bouwlocatie uitsluitend personen met een voltooide erkende opleiding een hoogwerker of hijskraan mogen bedienen. En dat is precies wat wij u bieden. Wij verzorgen trainingen voor hoogwerker en (mini)hijskraan waar u direct mee aan de slag kunt; korte tijdsduur, scherpe prijs, volledig gericht op de beroepspraktijk en die precies bij u past. Tijdens deze trainingen leert u de hoogwerker of hijskraan waar u dagelijks mee werkt optimaal te bedienen. Onze instructeurs zijn ervaren en expert in veilig, ergonomisch en efficiënt werken op hoogte. Als u de opleiding correct afrondt ontvangt u het waardevolle IPAF, Veilig hijsen, of TÜV certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de wettelijke verplichting van deskundigheid. Belangrijker nog, u weet precies hoe u uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk en op een veilige manier kunt uitvoeren.

Opleidingsaanbod

Veilig werken met de hoogwerker (IPAF)

 • Trainingsduur 1 dag
 • Certificaat en PAL-card
 • Locatie Buren of in-compay
 • Aantal cursisten in overleg

Bekijk opleiding

Veilig hijsen met de (mini)hijskraan

 • Cursusduur vanaf 1 dag*
 • Certificaat
 • Locatie Buren of Ede
 • Aantal cursisten in overleg

Bekijk opleiding

Veilig werken met de hoogwerker (TÜV)

 • Trainingsduur 1 dag
 • TÜV certificaat
 • Locatie Buren of in-compay
 • 6-8 cursisten per groep

Bekijk opleiding

Bij Hoogwerkservice staat veilig werken voorop

Hoogwerkservice hecht veel waarde aan veiligheid. De verschillende opleidingen zijn daarom voornamelijk gericht op de praktijk. Kijken en doen zijn de belangrijkste aspecten die cursisten leren tijdens een training of opleiding. Volledige controle over hoogwerker of kraan is ten alle tijden noodzakelijk, maar ook weten waar omstanders zich bevinden. Bij Hoogwerkservice helpen we om de kraan of hoogwerker te beheersen en veiligheid op één te zetten. We helpen in een stukje behendigheid van de monteurs en machinsten en daarmee maken we de bouwplaats of werkvloer veiliger en prettiger om op te werken.

Voor en door professionals

Onze trainingen voor hoogwerkers en kranen worden samengesteld en gegeven door ervaren professionals met praktijkervaring. Veiligheidseisen worden voortdurend bijgesteld en daarom zorgen we er altijd voor dat onze trainingen aansluiten op de actuele regelgeving. Daarbij weten wij de ervaringen van onze klanten op waarde te schatten en proberen we onze trainingen steeds te verbeteren op basis van klantbeoordelingen. Bekijk hier een filmpje van professional tijdens een IPAF training.

Persoonlijke aandacht

Onze unieke werkwijze zorgt voor veel persoonlijke aandacht voor elke cursist. Kleine cursusgroepen en helder trainingsmateriaal helpen de deelnemer bij het behalen van een positief resultaat.


Top