Opleidingen

Veiligheid eerst

Voor elke hoogwerker of minihijskraan een passende training

Regelmatig krijgen we de vraag: ‘Is een certificaat bij het werken met een hoogwerker verplicht?’ Een goede vraag; het is niet verplicht, wel sterk aan te raden.
De Arbowet eist wel dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel. Een hoogwerkercertificaat is dé manier om aan te tonen dat uw personeel voldoende opgeleid is in het besturen en bedienen van een hoogwerker. Een certificaat is het bewijs dat uw medewerker getraind is voor het veilig kunnen gebruiken van een hoogwerker. Wij zijn een Tüv en IPAF opleidingscentrum en hebben doorlopend hoogwerker trainingen met een vrije inschrijving, ook in combinatie met Code 95. Bekijk ons trainingsaanbod en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bekijk ook de trainingsvlog van onlangs.

Wij verzorgen trainingen voor hoogwerker en (mini)hijskraan waar u direct mee aan de slag kunt; korte tijdsduur, scherpe prijs, volledig gericht op de beroepspraktijk en die precies bij u past. Tijdens deze trainingen leert u de hoogwerker of hijskraan waar u dagelijks mee werkt optimaal te bedienen. Onze instructeurs zijn ervaren en expert in veilig, ergonomisch en efficiënt werken op hoogte. Als u de opleiding correct afrondt ontvangt u het waardevolle IPAF, Veilig hijsen, of TÜV certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de wettelijke verplichting van deskundigheid. Belangrijker nog, u weet precies hoe u uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk en op een veilige manier kunt uitvoeren.

Opleidingsaanbod

Veilig werken met de hoogwerker (IPAF)

 • Trainingsduur 1 dag
 • Certificaat en PAL-card
 • Locatie Schelluinen of in-compay
 • Aantal cursisten in overleg

Bekijk opleiding

Veilig hijsen met de (mini)hijskraan

 • Cursusduur vanaf 1 dag*
 • Certificaat
 • Locatie Schelluinen of Ede
 • Aantal cursisten in overleg

Bekijk opleiding

Veilig werken met de hoogwerker (TÜV)

 • Trainingsduur 1 dag
 • TÜV certificaat
 • Locatie Schelluinen of in-compay
 • 6-8 cursisten per groep

Bekijk opleiding

Bij Hoogwerkservice staat veilig werken voorop

Hoogwerkservice hecht veel waarde aan veiligheid. De verschillende opleidingen zijn daarom voornamelijk gericht op de praktijk. Kijken en doen zijn de belangrijkste aspecten die cursisten leren tijdens een training of opleiding. Volledige controle over hoogwerker of kraan is ten alle tijden noodzakelijk, maar ook weten waar omstanders zich bevinden. Bij Hoogwerkservice helpen we om de kraan of hoogwerker te beheersen en veiligheid op één te zetten. We helpen in een stukje behendigheid van de monteurs en machinsten en daarmee maken we de bouwplaats of werkvloer veiliger en prettiger om op te werken.

Voor en door professionals

Onze trainingen voor hoogwerkers en kranen worden samengesteld en gegeven door ervaren professionals met praktijkervaring. Veiligheidseisen worden voortdurend bijgesteld en daarom zorgen we er altijd voor dat onze trainingen aansluiten op de actuele regelgeving. Daarbij weten wij de ervaringen van onze klanten op waarde te schatten en proberen we onze trainingen steeds te verbeteren op basis van klantbeoordelingen. Bekijk hier een filmpje van professional tijdens een IPAF training.

Persoonlijke aandacht

Onze unieke werkwijze zorgt voor veel persoonlijke aandacht voor elke cursist. Kleine cursusgroepen en helder trainingsmateriaal helpen de deelnemer bij het behalen van een positief resultaat.