Opleiding: Hoogwerker IPAF

Wij zijn een Tüv en IPAF opleidingscentrum en hebben doorlopend hoogwerker trainingen met een vrije inschrijving, ook in combinatie met Code 95. Bekijk ons trainingsaanbod en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bekijk ook de trainingsvlog van onlangs.

Het IPAF opleidingsprogramma voor bedieners van
mobiele hoogwerkers is als enige door TÜV gecertificeerd volgens ISO 18878. Via
een netwerk van meer dan 300 IPAF goedgekeurde opleidingscentra worden
jaarlijks meer dan 80.000 personen getraind in het op veilige wijze werken met
en het op veilige wijze bedienen van hoogwerkers.

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld;

  • Soorten hoogwerkers
  • Arbowetgeving
  • Omgevings- en bodemcondities
  • Theorie-examen
  • Dagelijkse controle
  • Praktijkinstructie
  • Praktijkexamen

Mogelijkheden en resultaat

De training voor bovenstaande categorieën duurt 1
dag en is opgebouwd uit een theorie- en praktijkgedeelte welke beide worden
afgesloten met een examen.

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgelegd
ontvangt men de bekende PAL Card.

De PAL Card wordt op vele wereldwijde werklocaties erkend als een bewijs dat de houder ervan een grondige en praktijkgerichte opleiding heeft gevolgd en deze met succes heeft afgerond.

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht?
De Arbowet eist dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel… (lees verder in blog)
Hoe lang is een hoogwerkercertificaat geldig?
5 jaar
Hoelang duurt een IPAF hoogwerker training
Een IPAF hoogwerker training duurt 1 dag en bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend wordt de theorie gegeven, in de middag de praktijk.

Eerdere ervaringen

12/08/2019

De training is goed georganiseerd. Ik had al ervaring bij het werken met een hoogwerker, maar desondanks was het een goede training.

- Avinask Sewray

Tijdens de training heb ik geleerd waar je op moet letten als je met een verreiker gaat werken. We waren met 2 man op training gegaan en ik kan het iedereen aanraden die met een verreiker gaat werken.

- Hans

Ik ben heel nuchter de training begonnen. Het viel me alleen wel tegen dat ik geen 10 heb gehaald. Ik had dan ook tegen een pion aangereden. Ik kan het iedereen aanraden die de hoogwerker gebruikt. Het was gezellig en de lunch was goed.

- Han Kortenhoeven

Het was een goede training. Vooral het controleren van de machines. Elke gebruiker zou dit moeten weten. Verder geen bijzonderheden. Prima training.

- Patrick Witteberg

Voor elke machine een passende training

Hoogwerkservice heeft zich aangesloten bij IPAF (International Powered Acces Federation) om u kwalitatief de beste hoogwerker training aan te kunnen bieden.
IPAF is een gerenommeerde brancheorganisatie bestaande uit hoogwerker producenten, distributeurs en verhuurders uit 20 landen wereldwijd. Dankzij deze samenwerkingsverbanden is IPAF een sleutelorganisatie in de ontwikkeling van Europese wetgeving op het gebied van veiligheid. Het doel van IPAF is de promotie van het gebruik van veilige werkmethodes in en om de hoogwerker en daardoor het voorkomen van ongelukken.

Categorie hoogwerker

Beginnersopleidingen worden aangeboden in 4 hoogwerker categorieën:
1A - verticaal werkende / eenpersoons gestempelde hoogwerker
1B - hoogwerker op aanhanger of chassis / spinhoogwerker met stempels
3A - een zelfrijdende schaarlift of zelfrijdende eenpersoons verticaal hoogwerker
3B - zelfrijdende telescoop- of kniktelescoophoogwerker

Toelatingseisen

Vanaf 18 jaar
Beheersing Nederlandse taal

Voor elke machine een passende training

Deskundig advies nodig voor het huren van de juiste hoogwerker?

Wij verzorgen trainingen voor hoogwerker en (mini)hijskraan waar u direct mee aan de slag kunt; korte tijdsduur, scherpe prijs, volledig gericht op de beroepspraktijk en die precies bij u past. Tijdens deze trainingen leert u de hoogwerker of hijskraan waar u dagelijks mee werkt optimaal te bedienen. Onze instructeurs zijn ervaren en expert in veilig, ergonomisch en efficiënt werken op hoogte.

Als u de opleiding correct afrondt ontvangt u het waardevolle IPAF, Veilig hijsen, of TÜV certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de wettelijke verplichting van deskundigheid. Belangrijker nog, u weet precies hoe u uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk en op een veilige manier kunt uitvoeren.

Aanmelden