Opleiding: Hoogwerker IPAF

Nieuw, hoogwerkeropleiding via e-learning

Het volgen van een hoogwerkeropleiding is mogelijk via e-learning. De praktijktoetsen in groepen hebben we vervangen door individuele toetsen. Op deze manier kunnen we veilig en volgens de RIVM richtlijnen werken. In het kort werkt het als volgt:

  • De cursist volgt via e-learning de theorie
  • De cursist komt bij Hoogwerkservice voor de theorietoets en de praktijk
  • Na 2 uur is het individuele praktijkgedeelte afgerond 

De tijdsduur van de cursus

De theorie wordt via e-learning gedaan en kost ongeveer 3 uur. De toets en de praktijk bij Hoogwerkservice in Schelluinen. De tijd dat een cursist bij Hoogwerkservice aanwezig is, wordt dus geminimaliseerd. De praktijk verdelen we over een dag in blokken van hooguit 2 uur. Zo heeft de cursist alleen contact met de trainer. Veilig en tijdsbesparend.

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld;

  • Soorten hoogwerkers
  • Arbowetgeving
  • Omgevings- en bodemcondities
  • Theorie-examen
  • Dagelijkse controle
  • Praktijkinstructie
  • Praktijkexamen

Mogelijkheden en resultaat

De training voor bovenstaande categorieën duurt in klassikaal verband 1 dag en is opgebouwd uit een theorie- en praktijkgedeelte welke beide worden afgesloten met een examen.

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgelegd
ontvangt men de bekende PAL Card.

De PAL Card wordt op vele wereldwijde werklocaties erkend als een bewijs dat de houder ervan een grondige en praktijkgerichte opleiding heeft gevolgd en deze met succes heeft afgerond.

Wat is IPAF?

Wij zijn een Tüv en IPAF opleidingscentrum en hebben doorlopend hoogwerker trainingen met een vrije inschrijving, ook in combinatie met Code 95. Bekijk ons trainingsaanbod en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bekijk ook de trainingsvlog van onlangs.

Het IPAF opleidingsprogramma voor bedieners van
mobiele hoogwerkers is als enige door TÜV gecertificeerd volgens ISO 18878. Via
een netwerk van meer dan 300 IPAF goedgekeurde opleidingscentra worden
jaarlijks meer dan 80.000 personen getraind in het op veilige wijze werken met
en het op veilige wijze bedienen van hoogwerkers.

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht?
De Arbowet eist dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel… (lees verder in blog)
Hoe lang is een hoogwerkercertificaat geldig?
5 jaar
Hoelang duurt een IPAF hoogwerker training
Een IPAF hoogwerker training duurt 1 dag en bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend wordt de theorie gegeven, in de middag de praktijk. Met de huidige omstandigheden van corona is het mogelijk om de training via e-learning te volgen en de praktijk individueel.
Hoe werkt een hoogwerkeropleiding via e-learning?
Als de training geboekt is krijgt elke cursist via e-mail een toegangscode toegestuurd. Na het doorlopen van het theoriegedeelte wordt een toets gemaakt. Het praktijkgedeelte in groepen hebben we vervangen door individuele toetsen. Op deze manier kunnen we veilig en volgens de RIVM richtlijnen werken. In het kort werkt het als volgt: De cursist volgt via e-learning de theorie. De cursist komt bij Hoogwerkservice voor de theorietoets en de praktijk. Na 2 uur gaat de cursist weer weg en wordt het certificaat gemaakt.
Welke invloed heeft corona op de hoogwerkeropleidingen?
Het volgen van een hoogwerkeropleiding zoals voorheen is op dit moment niet mogelijk. Daarom bieden we de hoogwerkeropleiding nu aan via e-learning. De praktijktoetsen in groepen hebben we vervangen door individuele toetsen. Op deze manier kunnen we veilig en volgens de RIVM richtlijnen werken.
Hoe lang duurt het e-learning gedeelte?
Het e-learning gedeelte duurt ongeveer 3 uur en als het is afgerond en ontvangt de cursist (bij een goed resultaat), een bewijs van deelname, dat toegang geeft tot het mogen afleggen van het IPAF theorie-examen bij ons op locatie.
Binnen welke tijd moet getoetst worden na het volgen van de e-learningsmodule?
Na het volgen van de e-learningsmodule zal binnen 90 dagen het theorie-examen afgenomen worden op de trainingslocaties van Hoogwerkservice, of indien gewenst op locatie.

Eerdere ervaringen

12/08/2019

De training is goed georganiseerd. Ik had al ervaring bij het werken met een hoogwerker, maar desondanks was het een goede training.

- Avinask Sewray

Tijdens de training heb ik geleerd waar je op moet letten als je met een verreiker gaat werken. We waren met 2 man op training gegaan en ik kan het iedereen aanraden die met een verreiker gaat werken.

- Hans

Ik ben heel nuchter de training begonnen. Het viel me alleen wel tegen dat ik geen 10 heb gehaald. Ik had dan ook tegen een pion aangereden. Ik kan het iedereen aanraden die de hoogwerker gebruikt. Het was gezellig en de lunch was goed.

- Han Kortenhoeven

Het was een goede training. Vooral het controleren van de machines. Elke gebruiker zou dit moeten weten. Verder geen bijzonderheden. Prima training.

- Patrick Witteberg

Voor elke machine een passende training

Hoogwerkservice heeft zich aangesloten bij IPAF (International Powered Acces Federation) om u kwalitatief de beste hoogwerker training aan te kunnen bieden.
IPAF is een gerenommeerde brancheorganisatie bestaande uit hoogwerker producenten, distributeurs en verhuurders uit 20 landen wereldwijd. Dankzij deze samenwerkingsverbanden is IPAF een sleutelorganisatie in de ontwikkeling van Europese wetgeving op het gebied van veiligheid. Het doel van IPAF is de promotie van het gebruik van veilige werkmethodes in en om de hoogwerker en daardoor het voorkomen van ongelukken.

Categorie hoogwerker

Beginnersopleidingen worden aangeboden in 4 hoogwerker categorieën:
1A - verticaal werkende / eenpersoons gestempelde hoogwerker
1B - hoogwerker op aanhanger of chassis / spinhoogwerker met stempels
3A - een zelfrijdende schaarlift of zelfrijdende eenpersoons verticaal hoogwerker
3B - zelfrijdende telescoop- of kniktelescoophoogwerker

Toelatingseisen

Vanaf 18 jaar
Beheersing Nederlandse taal

Voor elke machine een passende training

Deskundig advies nodig voor het huren van de juiste hoogwerker?

Wij verzorgen trainingen voor hoogwerker en (mini)hijskraan waar u direct mee aan de slag kunt; korte tijdsduur, scherpe prijs, volledig gericht op de beroepspraktijk en die precies bij u past. Tijdens deze trainingen leert u de hoogwerker of hijskraan waar u dagelijks mee werkt optimaal te bedienen. Onze instructeurs zijn ervaren en expert in veilig, ergonomisch en efficiënt werken op hoogte.

Als u de opleiding correct afrondt ontvangt u het waardevolle IPAF, Veilig hijsen, of TÜV certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de wettelijke verplichting van deskundigheid. Belangrijker nog, u weet precies hoe u uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk en op een veilige manier kunt uitvoeren.

Aanmelden