Opleiding: Hoogwerker IPAF

Veiligheid voorop! In deze opleiding die in de vorm van een training worden gegeven worden diverse belangrijke aspecten uitgelegd en eigen gemaakt. Deze training is geschikt voor personen die gebruik maken van een hijswerktuig. Aan de cursisten wordt geleerd hoe men op een veilige manier omgaat met hijsgereedschappen, hoe men lasten aanslaat en hijsen in het algemeen.

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld;

  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Gebruik hijsgereedschappen
  • Aanslaan van lasten
  • Veiligheid en arbo
  • Het bedienen van de machine

Mogelijkheden en resultaat

Een training veilig hijsen met een hijskraan duurt 1 of 2 dagen,
afhankelijk van de vooraf aangegeven ervaring. De training bestaat uit
een theorie en praktijkgedeelte. De training wordt gegeven op onze
locatie in Buren en er wordt gebruik gemaakt van een minihijskraan of
aanhangerkraan. Maximaal aantal deelnemers is 6 personen per cursus. Na
het succesvol afronden van de training ontvangt de cursist een
certificaat.

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht?
De Arbowet eist wel dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel… (lees verder in blog)
Hoe lang is een hoogwerkercertificaat geldig?
5 jaar
Hoelang duurt een IPAF hoogwerker training
Een IPAF hoogwerker training duurt 1 dag en bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend wordt de theorie gegeven, in de middag de praktijk.

Eerdere ervaringen

12/08/2019

De training is goed georganiseerd. Ik had al ervaring bij het werken met een hoogwerker, maar desondanks was het een goede training.

- Avinask Sewray

Tijdens de training heb ik geleerd waar je op moet letten als je met een verreiker gaat werken. We waren met 2 man op training gegaan en ik kan het iedereen aanraden die met een verreiker gaat werken.

- Hans

Ik ben heel nuchter de training begonnen. Het viel me alleen wel tegen dat ik geen 10 heb gehaald. Ik had dan ook tegen een pion aangereden. Ik kan het iedereen aanraden die de hoogwerker gebruikt. Het was gezellig en de lunch was goed.

- Han Kortenhoeven

Het was een goede training. Vooral het controleren van de machines. Elke gebruiker zou dit moeten weten. Verder geen bijzonderheden. Prima training.

- Patrick Witteberg

Voor elke machine een passende training

Wij zijn een Tüv en IPAF opleidingscentrum en hebben doorlopend hoogwerker trainingen met een vrije inschrijving, ook in combinatie met Code 95. Bekijk ons trainingsaanbod en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bekijk ook de trainingsvlog van onlangs.

Voor elke machine een passende training

Deskundig advies nodig voor het huren van de juiste hoogwerker?

Wij verzorgen trainingen voor hoogwerker en (mini)hijskraan waar u direct mee aan de slag kunt; korte tijdsduur, scherpe prijs, volledig gericht op de beroepspraktijk en die precies bij u past. Tijdens deze trainingen leert u de hoogwerker of hijskraan waar u dagelijks mee werkt optimaal te bedienen. Onze instructeurs zijn ervaren en expert in veilig, ergonomisch en efficiënt werken op hoogte.

Als u de opleiding correct afrondt ontvangt u het waardevolle IPAF, Veilig hijsen, of TÜV certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de wettelijke verplichting van deskundigheid. Belangrijker nog, u weet precies hoe u uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk en op een veilige manier kunt uitvoeren.

Aanmelden