Opleiding: Minihijskraan

De training veilig hijsen met een hijswerktuig is bedoeld voor gebruikers van kranen waarbij geen TCVT certificaat vereist is. Denk hierbij aan minihijskranen en aanhangerkranen.

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld;

  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Gebruik hijsgereedschappen
  • Aanslaan van lasten
  • Veiligheid en arbo
  • Het bedienen van de machine

Een training veilig hijsen met een hijskraan duurt 1 of 2 dagen, afhankelijk van de vooraf aangegeven ervaring. De training bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte. De training wordt gegeven op onze locatie in Schelluinen en er wordt gebruik gemaakt van een minihijskraan of aanhangerkraan. Maximaal aantal deelnemers is 6 personen per cursus. Na het succesvol afronden van de training ontvangt de cursist een certificaat.

Aanmelden

Eerdere ervaringen

12/08/2019

De training is goed georganiseerd. Ik had al ervaring bij het werken met een hoogwerker, maar desondanks was het een goede training.

- Avinask Sewray

Tijdens de training heb ik geleerd waar je op moet letten als je met een verreiker gaat werken. We waren met 2 man op training gegaan en ik kan het iedereen aanraden die met een verreiker gaat werken.

- Hans

Ik ben heel nuchter de training begonnen. Het viel me alleen wel tegen dat ik geen 10 heb gehaald. Ik had dan ook tegen een pion aangereden. Ik kan het iedereen aanraden die de hoogwerker gebruikt. Het was gezellig en de lunch was goed.

- Han Kortenhoeven

Het was een goede training. Vooral het controleren van de machines. Elke gebruiker zou dit moeten weten. Verder geen bijzonderheden. Prima training.

- Patrick Witteberg