Van Miltenburg gebruikt bouwkraan voor herbouw boerderijen.

In Naarden worden er 2 boerderijen teruggebouwd naar de oude staat. Deze twee boerderijen zijn vijf jaar geleden afgebrand. Momenteel wordt er hard gewerkt om de boerderijen weer terug te bouwen naar de oude staat.

IGO 21 bouwkraan ingezet

In 2017 gaat het mis als er tijdens een onweersbui de bliksem inslaat, op deze avond branden er 2 boerderijen uit het jaar 1700 af. De boerderijen branden volledig af, alleen de stenen muren blijven overeind staan. De boerderijen vertellen veel over het verleden en zijn sinds 1969 een rijksmonument, daarom is ervoor gekozen om beide boerderijen volledig te restaureren. De boerderijen krijgen aan de buitenkant het oude historische karakter. De binnenkant zal op een moderne manier worden ingericht.

‘Groene herbouw’

De herbouw van de boerderijen wordt uitgevoerd door Van Miltenburg bouw en gebeurd op een zo groen mogelijke manier, de boerderijen worden niet aangesloten op het gasnet en krijgen goede isolatie en een systeem om warmte terug te winnen. Om ervoor de zorgen dat er zo min mogelijk stikstof uitstoot is tijdens de herbouw worden er elektrische machines ingezet, zo wordt ook onze IGO 21 bouwkraan ingezet. Deze bouwkraan heeft een maximale vlucht van 26 meter en kant tot 1800 KG verplaatsen.

De eerste boerderij is al in de afrondende fase. De tweede boerderij is nog in aanbouw. De verwachting is dat deze rond de zomer van 2022 af zal zijn.