Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer huren dan afgesproken?

Uiteraard kan er langer gehuurd worden dan vooraf afgesproken. We doen dit in goed overleg.

Hoe lang is een huurweek?

In principe is een week huren van maandag t/m vrijdag, maar ook van bijvoorbeeld woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Bij ons kan kort vooraf gereserveerd en besteld worden. Wij stellen geen vaste termijnen voor reserveren.

Kan ik ook valbeveiliging kopen?

Valbeveiliging is ook bij Hoogwerkservice te koop in de shop. Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.

Is het gebruik van valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging wordt verplicht gesteld vanaf een hoogte van 2,5 meter.

Moet valbeveiliging gekeurd zijn?

Valbeveiliging moet elk jaar gekeurd worden. Bij gebruik moet valbeveiliging gecontroleerd en geïnspecteerd worden.

Hoeveel mensen mogen aan een mobiel dakanker gekoppeld worden?

Het ankerpunt is geschikt voor het zekeren van max. 2 personen, wanneer deze personen zich niet in direct gevaar bevinden om door een opening of afgrond te vallen.

Het systeem is geschikt voor het zekeren van 1 persoon, wanneer deze zich in de nabijheid bevindt van een opening of afgrond.

Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de machine of het product niet voorradig heeft?

Als wij de machine niet beschikbaar hebben zullen we er zorg voor dragen dat jij als klant de machine wel geleverd krijgt. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van verhuurders waar we mee samenwerken en uitwisselen als dat nodig is.

Is valbeveiliging in hoogwerkers verplicht?

Ook al is valbeveiliging misschien niet wettelijk verplicht, het wordt in de meeste gevallen bij werken op hoogte wel voorgeschreven. Zo niet in de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie), of in de TRA (Taak Risico Analyse), dan wel in de handleiding van de betreffende hoogwerker. In veel sectoren zijn er ook veiligheidsvoorschriften of werkinstructies waarin het gebruik van valbeveiliging in een hoogwerker voorgeschreven wordt. Ook nemen bedrijven in interne veiligheidsvoorschriften het gebruik van valbeveiliging vaak ook. Op die manier kan veiliger gewerkt worden en wordt de kans op ongelukken verkleind.

Weet je niet precies welke vormen van valbeveiliging nodig zijn voor een project dat je op de planning hebt staan? Neem dan contact op met Hoogwerkservice. Onze deskundige medewerkers stellen precies de juiste vragen en doen er alles aan om je goed advies te geven. Uiteraard kun je hen ook vragen om een vrijblijvende offerte, zodat je ook qua kosten weet waar je aan toe bent. Hoogwerkservice helpt je hier graag mee. Hoogwerkservice is gespecialiseerd in de verhuur van onder andere hoogwerkers en bijbehorende artikelen. Hierbij hebben wij veiligheid hoog in het vaandel. We laten ons materieel periodiek onafhankelijk keuren en we zijn als bedrijf VCA-gecertificeerd. Daarnaast is controle en onderhoud een vast onderdeel voorafgaand aan een verhuring. Kortom: als het om veiligheid gaat, laten we niets aan het toeval over.

Valbeveiliging huren - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker
Play video

Hoogwerkservice is landelijk actief

Hoogwerkservice heeft een vestiging in Schelluinen en in Buren, maar is landelijk actief. Het maakt voor ons dus niet uit waar jouw project gerealiseerd wordt: wij zorgen ervoor dat het gehuurde materieel op het juiste moment op de juiste plek aanwezig is. Dat geldt uiteraard niet alleen voor valbeveiliging, maar ook voor bijvoorbeeld een glaslift of een minihijskraan. Meer weten? Neem telefonisch contact met ons op via 088 - 5000 600 of laat een offerteaanvraag achter. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

693 vaste klanten vertrouwen op ons

Persoonlijk advies?

We geven u graag persoonlijk advies en meer informatie over onze producten