Toebehoren valbeveiliging huren bij Hoogwerkservice

Valbeveiliging of werkpositionering is een essentieel onderdeel bij het werken op hoogte. Vergeet ook niet valbeveiliging voor de hoogwerker te huren en te gebruiken. Ook tijdens het werken met een hoogwerker is een ongeval een reëel risico. De juiste valbeveiliging of werkpositionering kan de schade bij een ongeval aanzienlijk beperken. Dit is dan ook de reden dat veel opdrachtgevers het gebruik van valbeveiliging bij een project verplichten.

Lees verder

Vertrouwd in de regio door vele ondernemers

Valbeveiliging - CNSTRCT
Valbeveiliging - Vink Gevelwerken
Valbeveiliging - De Variabele
Valbeveiliging - Kreukniet Bouw

Veelgestelde vragen

Kan ik ook langer huren dan afgesproken?
Uiteraard kan er langer gehuurd worden dan vooraf afgesproken. We doen dit in goed overleg.
Wat is het verschil tussen vloerhoogte en werkhoogte?
De werkhoogte is de maximale hoogte waarop met de handen gewerkt kan worden. Dit is 2 meter boven de vloerhoogte.
Waar betaal ik verzekeringskosten voor?
De machine is verzekerd. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht. Het gaat hierbij om 7% over de bruto huurprijs. Wat wel en wat niet precies verzekerd is staat in ons verzekeringscertificaat. Deze is op te vragen, bel hiervoor 088-5000600 of stuur een email naar verhuur@hoogwerkservice.nl.
Wat gebeurt er als Hoogwerkservice de machine niet voorradig heeft?
Als wij de machine niet beschikbaar hebben zullen we er zorg voor dragen dat jij als klant de machine wel geleverd krijgt. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van verhuurders waar we mee samenwerken en uitwisselen als dat nodig is.
Hoe lang is een huurweek?
In principe is een week huren van maandag t/m vrijdag, maar ook van bijvoorbeeld woensdag t/m dinsdag. Zonder verdere afspraken is de huur op werkdagen binnen reguliere werktijden.
Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?
Bij ons kan kort vooraf gereserveerd en besteld worden. Wij stellen geen vaste termijnen voor reserveren.
Is het hebben van een hoogwerker certificaat verplicht?
De Arbowet eist wel dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Een medewerker moet weten op welke manier hij veilig en deskundig met hoogwerkers omgaat. De werkgever is verantwoordelijk voor het kennisniveau van zijn personeel… (lees verder in blog)
Wat is het verschil tussen naar zwarte en non-marking (rups)banden?
De standaard banden zoals we die kennen zijn normaal zwart van kleur. Door de toevoeging van roet aan de rubbermix tijdens de productie van de banden, ontstaat de zwarte ook wel donkergrijze kleur… (lees verder in blog)

Is valbeveiliging in hoogwerkers verplicht?

: Ook al is valbeveiliging misschien niet wettelijk verplicht, het wordt in de meeste gevallen bij werken op hoogte wel voorgeschreven. Zo niet in de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie), of in de TRA (Taak Risico Analyse), dan wel in de handleiding van de betreffende hoogwerker. In veel sectoren zijn er ook veiligheidsvoorschriften of werkinstructies waarin het gebruik van valbeveiliging in een hoogwerker voorgeschreven wordt. Ook nemen bedrijven in interne veiligheidsvoorschriften het gebruik van valbeveiliging vaak ook. Op die manier kan veiliger gewerkt worden en wordt de kans op ongelukken verkleind.

Weet je niet precies welke vormen van valbeveiliging nodig zijn voor een project dat je op de planning hebt staan? Neem dan contact op met Hoogwerkservice. Onze deskundige medewerkers stellen precies de juiste vragen en doen er alles aan om je goed advies te geven. Uiteraard kun je hen ook vragen om een vrijblijvende offerte, zodat je ook qua kosten weet waar je aan toe bent. Hoogwerkservice helpt je hier graag mee. Hoogwerkservice is gespecialiseerd in de verhuur van onder andere hoogwerkers en bijbehorende artikelen. Hierbij hebben wij veiligheid hoog in het vaandel. We laten ons materieel periodiek onafhankelijk keuren en we zijn als bedrijf VCA-gecertificeerd. Daarnaast is controle en onderhoud een vast onderdeel voorafgaand aan een verhuring. Kortom: als het om veiligheid gaat, laten we niets aan het toeval over.

Valbeveiliging - De juiste partner voor het huren van een Hoogwerker

Hoogwerkservice is landelijk actief

Hoogwerkservice heeft een vestiging in Schelluinen en in Buren, maar is landelijk actief. Het maakt voor ons dus niet uit waar jouw project gerealiseerd wordt: wij zorgen ervoor dat het gehuurde materieel op het juiste moment op de juiste plek aanwezig is. Dat geldt uiteraard niet alleen voor valbeveiliging, maar ook voor bijvoorbeeld een glaslift of een minihijskraan. Meer weten? Neem telefonisch contact met ons op via 088 - 5000 600 of laat een offerteaanvraag achter. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.